Hur vår matchning fungerar

Drömmer du om ett förhållande där allt bara passar? Perfekt! Vi vill hjälpa dig att hitta exakt denna kärlek. Och så här fungerar det: Med vårt frågeformulär om partnerskapspersonlighet kommer du först och främst att lära känna dig själv.

Vår matchning – steg för steg

Steg 1

Det hela börjar med Parship-frågeformuläret

Efter registreringen kommer du att gå igenom vårt frågeformulär med cirka 80 frågor. Dina svar hjälper oss att förstå vad kärlek betyder för dig och vad som gör dig riktigt lycklig i ett förhållande. På grundval av detta kommer vi att presentera dig singlar som passar särskilt bra till dig. Respektive matchpoäng visar dig hur bra.

Steg 2

Vi matchar dig med lämpliga singlar

Lite matte får naturligtvis inte saknas i vår matchningsprocedur. Vår algoritm med totalt 136 regler föreslår nu de medlemmar med vilka utsikterna till ett lyckligt förhållande är särskilt lovande. Och vad betyder lämpligt? Kort uttryckt: Den rätta balansen mellan likheter och skillnader.

Steg 3

Nu kan du välja

Vi vet: Det krävs dock lite mer för att bli förälskad. Du vill säkert bestämma i vilken region du vill söka efter singlar. Eller hur lång han eller hon ska vara. För detta ändamål kan vi erbjuder dig många filteralternativ. Nu finns det bara en sak kvar du måste göra: Ta kontakt, komma överens om ett möte och ta reda på om du får fjärilar i magen.

Vårt vetenskapliga fundament

Vår Parship-princip bygger på olika teorier från psykologin och sociologin. Vi arbetar med tillvägagångssätt från ämnesområdena beteendeteori, socialpsykologi, psykoanalys och gestaltpsykologi. Låter det komplicerat? Det är det också. Men det spelar ingen roll. Vi ser till att du blir förälskad bättre än andra.

Vår matchningsprocedur registrerar din partnerskapspersonlighet. Ska det vara några siffror om detta? Vi kommer att ställa dig cirka 80 frågor i samband med din registrering. Därvid har du nästan 400 svarsalternativ. Och utifrån detta bestämmer vi totalt 32 personlighetsdrag som är viktiga i ett förhållande: Värden och attityder, vanor och intressen.

Dina svar på våra frågor gör att inte bara vi lär dig känna riktigt bra, utan även du lär känna dig själv. Förutsättningen för att ta reda på vem som passar till dig är att du först lär känna dig själv. Vi skapar ett porträtt av din partnerskapspersonlighet. Det visar dig vilken typ du är när det gäller förhållanden.

Det är den rätta blandningen som är avgörande: Din personlighet är den viktigaste komponenten och väger därför tyngst vid matchning med andra singlar. Viktiga är också dina intressen och hobbyer, dina preferenser och vanor.

Matchningen: Så här ser vi till att du blir förälskad

För att du inte bara ska hitta en partner utan den rätta personen för ett liv tillsammans.

Lär känna din partnerskapspersonlighet!

Vårt team av experter

Eric Hegmann

Årgång 1966, tillhör teamet av experter på Parship sedan 2006.

Parrådgivaren och singeltränaren har publicerat talrika böcker om allt som har att göra med partnersökning och partnerskap. Hans huvudsakliga ämnen är partnersökning och partnerskap och han har fördjupad kunskap om integrativ parterapi, känslofokuserad par- och sexterapi, parterapi enligt John Gottman och systemisk sex- och parterapi. Han är dessutom chefredaktör för nättidningen respektive för Parship Group.

Markus Ernst

jobbar som coach på Parship sedan 2007 och har omfattande kunskaper om önskemålen och behoven hos singlar som letar efter en partner.

Förutom coachning i Parship-teamet av experter och i Parship-forumet driver han sin egen mottagning som parterapeut och psykologisk sakkunnig i Hamburg. Sedan 2014 står han dessutom framför kameran som psykologisk expert i SAT1-succéprogrammet ”Gift vid första ögonkastet” i Tyskland

Dr. Sandra Spreemann

Dr Sandra Spreemann är en diplompsykolog och har följt Parship som utvecklare av matchmaking på nätet sedan de tidiga dagarna år 2000.

Fram till 2010 ledde hon den vetenskapliga avdelningen och vidareutvecklade intensivt Parship-principen. Idag jobbar hon som vetenskaplig rådgivare på Parship.

Christiane Lénard

Head of Scientific Development och matchmaking, har hand om forskningen kring partnerskapskvalitet och stabilitet och vidareutveckling av den vetenskapliga processen.

Hon studerade psykologi och sociologi vid universitetet i Bremen och har jobbat på Parship sedan 2009.

Mag. Caroline Erb

Mag. Caroline Erb arbetar som psykolog på Parship i Österrike sedan 2007. Hon är dessutom en framgångsrik författare till olika specialpublikationer om ämnet singlar och partnerskap.

Hon började sin yrkeskarriär vid institutet för tillämpad djuppsykologi i Wien (ifat).

Mieke Mievis

Mieke Mievis är sexterapeut med egen mottagning i Ternat och Haacht.

Sedan 2007 hjälper hon medlemmar i Parship i Belgien när det gäller partnersökning och relationer: via telefon och i Parship-bloggen.

Universitet och partner