> Tips och råd > Hur gör man när man ska dejta på nätet?

Tips och råd

Dejta på nätet och träffa en passande partner

Hur gör man när man ska dejta på nätet, egentligen? Och vad bör man undvika?

dejta på nätet

Vad ska du skriva till en person som du inte känner? Hur vet du om ni passar ihop? Är det verkligen möjligt att lära känna en annan person på nätet? Här är tips till dig så att du kan maximera dina möjligheter att träffa en passande partner!

Där sitter du - och det finns ingen poet i närheten som kan skriva dina meddelanden. Men oroa dig inte - det är inte svårt, utan kan till och med vara väldigt roligt!

Ja, det handlar om dig!

Du vill ju att mottagaren ska svara på ditt meddelande, och du vill ta reda på om ni är på samma våglängd. Du kan undvika misstag om du kommer ihåg att vara dig själv. Här är ett exempel på att vara lite för rak i början: "Hej sötis, skicka en bild till mig!"

Det är inte troligt att en sådan begäran från en främling kommer att välkomnas, än mindre besvaras. En studie med 800 PARSHIP- medlemmar har visat att de första meddelandena ger en bild om huruvida avsändaren verkligen är intresserad av mottagaren som person. Över 43 procent av alla de som svarade tycker dessutom att innehållet i meddelandet är viktigare än längden och att det är viktigt att visa intresse för den person man kontaktar. Kom ihåg att ställa frågor så att samtalet kan fortsätta.

Mera om mig

Naturligtvis handlar dina meddelanden också om dig, men tänk på att det är bättre att avslöja för lite än för mycket i början. Försök att få den andra personens intresse istället för att vara tråkig. Undvik alltför långa förklaringar om var du tror dina svagheter ligger eller redogöra för alla dina brister. Detta gäller även alldeles för långa förklaringar om dina framgångar, "... och sedan vann jag första pris i friidrottstävlingen i grundskolan".

Färdiga meddelanden som du skickar ut till flera personer samtidigt, kan endast användas i början men inte när du börjar bli personlig med en person.

Du bör också minimera det man kan kalla monoton dialog, om saker i ditt liv som är lite mindre intressanta, som till exempel vad du ska äta på lunchen.

Hur får du då framgång?

Om du inte är ute efter att helt förstöra möjligheten till en dejt, bör du inte:

Uttrycka pessimistiska tankar om att dejta på nätet, eller om dig själv: "Egentligen tror jag inte att det är möjligt att träffa någon på nätet. Det känns som att folk är mera eller mindre galna". Formuleringar som "Jag hoppas inte att du raderar mig på en gång" kan vara ärliga, men läsaren kommer att undra varför du tycker att de ska göra det. Att lära känna en person på nätet fungerar egentligen på samma sätt som i verkliga livet. Sök likheter, ge ärliga men inte alltför många komplimanger, och använd en lätt och rolig ton i stället för en tung eller negativ ton. Människans svaghet för godis eller film med Jodie Foster är mycket bättre samtalsämnen än gamla pojkvänner eller sexuella tendenser. Det är ämnen som du förmodligen inte skulle välja att diskutera i verkliga livet på den första dejten.
Detta gäller de första kontakterna på nätet också.

 

Lycka till!!

Prova Parship gratis

Jag är
Jag söker

Allmänna villkor och integritetsmeddelande gäller. Med kostnadsfritt medlemskap erhåller du regelbundet erbjudanden via e-post om betalt medlemskap och ytterligare produkter från PE Digital GmbH (som när som helst kan sägas upp).

xs

PARSHIP–principen

Matchpoäng och PARSHIP-principen? 
mer

xs

PARSHIP-par

Har du hittat någon? Vi glädjer oss till din kärlekshistoria. 
mer

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

Missa inte något – även om du är på språng. 
mer

Error with static Resources (Error: 418)