> Tips och råd > Ett vänligt tack, men nej tack

Tips och råd

Ett vänligt tack, men nej tack

Du vill lära känna någon och nu får du veta hur du ska göra för att nobba någon, motsägelsefullt? Faktiskt inte. Förmodligen kommer du att möta flera personer på PARSHIP.se, och därför också hamna i situationen att du vill avsluta kontakten med någon av dem. Gör det direkt, och framförallt gör det på ett trevligt sätt.

var modig

Kanske tycker du inte att det är speciellt svårt att avfärda någon som stöter på dig på en bar eller en fest. Beroende på din personlighet och omständigheten smiter du kanske undan genom att säga "där kommer min pojkvän/flickvän" eller så använder du det mer direkta "du, jag är inte intresserad". Antagligen har du haft gott om tillfällen att öva dig sedan barnsben.

Situationen blir dock mycket mer komplicerad om du och personen ifråga möts målmedvetet som partnersökande. I motsats till normala vardagliga möten är denna målsättning tydligt uttal från början. Ni är båda beredda att binda er om ni fattar tycke för varandra. Detta innebär stora förväntningar, personliga drömmar men tyvärr också en större risk för kränkning. Att nobba någon betyder ju; jag vill inte ha dig, jag tycker inte om dig eller inte tillräckligt mycket.

Var modig!

Risken att såra någon när du nobbar honom/henne blir större ju längre kontakten varar. från meddelanden och e-post via telefonsamtal, till den första träffen. Därför är det viktigt att den andra får veta att du inte är intresserad. Behandla honom/henne så som du själv vill bli behandlad. Att helt enkelt inte höra av sig mer är bara fegt. Den andra kanske försöker att få tag på dig, och tittar i sin brevlåda med höga förhoppningar i flera veckor. Med lite mod och taktkänsla kan du skapa en bra bas för en schysst överenskommelse. Då slipper du titta bort när ni råkar mötas vid ett annat tillfälle.

Var inte rädd för att säga nej! Att halvhjärtat fortsätta kontakten, "bättre denna än ingen alls", leder med största sannolikhet inte till en riktig relation. Om du skulle känna någon slags inre motvilja är det bättre att avstå från ett möte redan från början.

Nobba online

Det lättaste sättet att nobba någon är via internet, så länge som du är anonym. Hos PARSHIP.se kan du även avböja kontaktförfrågningar med en färdig text utan att såra den andra parten. Har du redan fått ett personligt meddelande bör du inte göra det lika lätt för dig. En god tumregel är: om du får ett meddelande av någon som har lagt ner stor möda på sina rader, svara kortfattat, trevligt men låt det framgå tydligt att du inte är intresserad. Skriv inga romaner som kan misstolkas som ett dolt intresse. En standardtext är tillräcklig, t ex: "Efter att ha läst ditt meddelande tror jag inte att vi skulle passa speciellt bra tillsammans. Jag önskar dig allt väl och hoppas att du inte tar illa upp att jag är så uppriktig". Om du har fått ett foto kan du tillägga att du tycker att han/hon ser trevlig ut, men att du själv känner dig dragen till en annan typ av utseende.

Sagt rakt ut

Du har skrivit till och haft telefonkontakt med en kandidat. På er första träff närmar sig någon dig, någon du verkligen hoppas inte är personen i fråga. Ett annat scenario: personen du möter är en riktig fullträff, men du upptäcker tidigt att ni inte har så mycket gemensamt. Vad gör man? I en optimal värld skulle alla människor ha möjligheten att sitta ner och småprata en stund. Kanske blir motparten intressantare vid andra ögonkastet. Om inte borde du på vänlig sätt framföra att du tycker att detta möte får räcka. En mera indirekt metod är: du kan nämna att du även träffar andra och att du därför inte vill, eller kan, bestämma dig ännu. Om du tycker att du behöver mer distans kan du också lämna ett skriftligt återbud efter träffen.

Och varför?

Ange aldrig skäl som har med personligheten att göra när du nobbar en kontakt. På så vis kan ni båda behålla ansiktet. Tala inte om för en lite satt man eller en kvinna med en enorm näsa vilka ofullkomligheter de har enligt din uppfattning. För det mesta är ändå sådana ytligheter inte avgörande om en träff misslyckas: du skulle säkert ha överseende med en del oväsentligheter om många andra saker stämde. Därför bör du hellre framföra dina personliga känslor som skäl, t ex: "du påminner mig för mycket om min före detta." En annan möjlighet är att framföra ett speciellt faktum som du inte trivs med; t ex livet på landet, rökning eller rottweileraveln som din kontakt sysslar med.

Dock, om du upptäcker att du nobbar alla du får kontakt med borde du faktiskt fråga dig vem du skulle tacka ja till. Var inte för fäst vid; "1,80 m, 35, blond och blåögd". Fundera över vad och vem du letar efter, men ge också de du träffar en ärlig chans.

Prova Parship gratis

Jag är
Jag söker

Allmänna villkor och integritetsmeddelande gäller. Med kostnadsfritt medlemskap erhåller du regelbundet erbjudanden via e-post om betalt medlemskap och ytterligare produkter från PE Digital GmbH (som när som helst kan sägas upp).

xs

PARSHIP–principen

Matchpoäng och PARSHIP-principen? 
mer

xs

PARSHIP-par

Har du hittat någon? Vi glädjer oss till din kärlekshistoria. 
mer

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

Missa inte något – även om du är på språng. 
mer

Error with static Resources (Error: 418)