> Tips och råd > Så skriver du det perfekta dejtingbrevet

Tips och råd

10 dejtingtips: Så skriver du det perfekta dejtingbrevet

Det låter enkelt; skicka ett e-brev så får du kontakt. Men så lätt är det inte alltid...

det perfekta dejtingbrevet

Mycket kan gå fel och avgöra om den du uppvaktar blir intresserad av dig eller ej. Därför har PARSHIP.se tagit fram tio goda råd som du bör läsa om du tillhör alla de svenskar som nätdejtar. Följ råden så ökar sannolikheten att du blir intressant i din potentiella dejts ögon!

Så skriver du det perfekta dejtingbrevet

1. Skicka alltid en personlig hälsning

Att försöka skapa kontakt är bra i sig men har mottagaren verkligen känslan av att e-brevet vänder sig precis till henne/honom? Ett par personliga ord kan göra mycket.
 

2. Kort och gott

Långa avhandlingar om ”mitt hus”, ”min bil”, ”min före detta” och liknande är avskräckande för singlar. När du försöker få kontakt med någon är fyra positiva meningar mer än nog, säger PARSHIP-psykologen Sabine Wery v. Limont. Det är bättre att skicka korta, positiva e-brev till flera interessanta singlar än att satsa på en enda och skicka ett dejtingbrev som du har lagt ner hela din själ i.
 

3. Börja dejting med en inledande hälsning

”Kära okända”, ”Hej medlemsnummer PSXXXX”, ”God dag kära stockholmare”. Det är en smaksak om du har lust att börja ditt meddelande med ett personligt eller mer formellt sätt (kolla eventuellt lite hur andra på sidan skriver) men om du inte har en inledande hälsningsfras kan ditt e-brev uppfattas som tråkigt och opersonligt.
 

4. Fundera över vad du vill betona

… oavsett om det är personlighet, karriärval, ålder, husdjur eller något annat – framhäv något som är viktigt för dig.

Om det finns något som är viktigt för dig att förklara när du försöker skapa kontakt med någon, till exempel varför du bor i Stockholm och vill ha kontakt med en smålänning, berätta varför hon/han ändå är intressant. Till exempel: ”Jag ska faktiskt själv flytta till Småland snart”.
 

5. Berätta varför hon/han är intressant

Om du har kommit på vissa gemensamma nämnare, passa på att nämna det: ”Jag hade också en minigris en gång”, ”Jag är också hjärtkirurg”, ”Jag samlar också på 50-talsmöbler”. Om du tycker att hon/han har skrivit något trevligt eller bra, skriv det!
 

6. Ställ frågor

Frågor ger dig chansen. Det visar att du är vetgirig och vill veta mer: ”Fallskärmshoppning är en ovanlig hobby – hur kom du på att du ville ägna dig åt det?”. Men akta dig för att vara sarkastisk eller provocera, det kan vara svårt att tyda och förstå det skrivna ordet och därmed kan du lätt missförstås.
 

7. Var ärlig och naturlig

Skriv på samma sätt som om du skulle träffa någon hos goda vänner. Visa entusiasm om du är glad över det du har läst i personens dejting profil. Det är även roligt för läsaren att få ögonblicksbilder av ditt liv; var du är och vilka planer du har just nu. ”Just nu lyssnar jag på Brolle och försöker samtidigt vara så diskret att min chef inte upptäcker att jag använder lite arbetstid för att skriva till dig”.
 

8. Vänta lite med kontaktinformationen och förbli anonym

Det är ganska många, i synnerhet kvinnor, som tycker att det är obehagligt att bli överöst med kontaktinformation som mobilnummer och e-postadress i det första e-brevet. Skicka hellre sådant efter att ni har etablerat ordentlig kontakt med varandra. Det är faktiskt ett uttryck för tillit, vilket dock tar längre tid än en enkel mejlkonversation att bygga upp.
 

9. Huvudregel för nätdejting: visa bilder

Det är en bra idé att aktivera sina bilder direkt, i alla fall om de är bra och du är säker på att det är rätt tidpunkt att göra ett visuellt intryck på din kandidat. En tilltalande bild gör ett bättre intryck än att påstå ”Jag ser ung ut för min ålder”.
 

10. Till förförarna: variera ditt språk

Att använda sig av gamla formuleringar efter kontaktförsök nummer 100 är helt ok. Du behöver inte sitta och grubbla hela natten över hur du ska formulera dig. Men att skicka opersonliga meddelanden en masse är inte rätt väg att gå. Försök istället att vara personlig. Det kan ta lite extra tid men det är det värt…

 

Så kasta dig ut i nätdejtingvärlden – nu finns det inga ursäkter längre för att inte komma igång. Kom bara ihåg de viktigaste reglerna för hur du skriver det perfekta dejtingbrevet!

 

Prova Parship gratis

Jag är
Jag söker

Allmänna villkor och integritetsmeddelande gäller. Med kostnadsfritt medlemskap erhåller du regelbundet erbjudanden via e-post om betalt medlemskap och ytterligare produkter från PE Digital GmbH (som när som helst kan sägas upp).

xs

PARSHIP–principen

Matchpoäng och PARSHIP-principen? 
mer

xs

PARSHIP-par

Har du hittat någon? Vi glädjer oss till din kärlekshistoria. 
mer

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

Missa inte något – även om du är på språng. 
mer

Error with static Resources (Error: 418)