> Magasin > Singlar i Sverige > Singlar i Skåne

Singlar i Sverige

Singlar i Skåne

Största delen av alla singlar i Malmö tillbringer helst sin semester som sport- och aktivitetssemester.

Singlar i Skåne

För de 1 213 900 skåningarna finns flera populära utflyktsmål, vare sig man är barn, förälder, par eller singel i Skåne. Ett heter Trolleholms slott och är beläget öster om Svalöv. De vackra omgivningarna skapar en perfekt inramning för ett romantiskt bröllop eller om du fortfarande är singel, en lämplig plats att ta med din date till. Skåne har även många andra bedårande slott som lämpar sig väl som utflyktsmål, som Sofiero slott i utanför Helsingborg, med 15 hektar prunkande trädgård där det erbjuds olika verksamheter året om.

Vill man lära känna Skånes historia och bakgrund bättre är det rekommendabelt att åka på museiturné. Skåne har ett rikt utbud av intressanta museer. Ett museibesök gör sig bäst i sällskap, och för en singel i Skåne är det ett lysande tillfälle att ta med sig någon som är extra viktig. Till exempel till filmmuseet Cineteket i Ystad, där rekvisita från olika filmer visas och filmens tillvägagångssätt presenteras, eller det medicinhistoriska museet i Helsingborg.

När man ändå är ute och åker till slott och museum kan man gärna rasta vid något av naturreservaten i Skåne. Singlar har här en fridfull plats att kravlöst umgås med ny bekantskap och föräldrar har tillfälle att låta barnen springa av sig. Ett besök i naturen har oftast mer substans än en singelträff på bion. Bland andra finns Kullabergs naturreservat, beläget längst ut på udden norr om Höganäs. Där finns flera vandringsleder och badmöjligheter.

Singlar i Helsingborg

Från tornet Kärnan i Helsingborg är utsikten över Öresunds smalaste del hänförande. Genom att staden blev svensk så sent som 1658, är det egentligen inte så konstigt att man här känner sig mer förbunden med Danmark än i många andra svenska städer. Till danska Helsingör är det fyra kilometer och tjugo minuter resväg med färjan. För singlar i Helsingborg är det ett populärt nöje att ”tura”, vilket betyder att stanna på färjan ett par vändor medan man njuter av en god måltid i restaurangen.

I Helsingborg med 91.500 invånare ligger krogarna tätt. Som singel i Helsingborg är det inget problem att få kontakt med och lära känna nya bekantskaper. Det finns gott om barer och nattklubbar och avstånden är korta i centrumet. Eftersom Helsingborg generöst satsar på kultur, finns ett starkt musik- och teaterliv. På Dunkers kulturhus möts kultur i alla former. Konsthall och utställningar samt scener för musik och teater ryms i huset, som även hyser Dunkers Bar och Matsalar för måltider med fantastisk utsikt över Öresund.

På tio minuters gångavstånd från centrumet ligger badstranden. Längs med kustlinjen går långa promenad- och joggingstråk där par och singlar i Helsingborg gärna motionerar. Med en nyvunnen kärlek rekommenderas Pålsjö skog, där vitsipporna täcker marken på våren. Ett annat utflyktsmål för en romantisk singel i Helsingborg är Sofiero slott med de stora rhododendronbuskagen och det vackra orangeriet.

Singlar i Lund

Tusenåriga Lund på den skånska slätten har 76.000 invånare, varav många lever som singel. Lunds två domkyrkotorn är landmärken som syns långväga söderifrån. Över staden i norr reser sig det gigantiska Blocket, lasarettets huvudbyggnad. Cyklisterna, många av dem studenter eller akademiker, tillryggalägger fler kilometer här än någon annanstans i landet. Universitetets och Tekniska Högskolans närvaro borgar för en vital miljö, rik på kultur och aktiviteter för den som är singel.

Lunds Konsthall visar utställningar av hög internationell klass och i centrum finns flera intressanta gallerier. Mitt i staden befinner sig friluftsmuseet Kulturen med stadshus, gårdar och trädgårdar från förr. En riktig klenod är Lunds äldst bevarade speceributik Hökeriet. Stadsparken är sommarens givna träffpunkt. Gräsmattorna inbjuder till solbad eller spel och kaféet med sin generösa uteservering är en mötesplats för många som är singel i Lund. Botan, som den lummiga botaniska trädgården i folkmun kallas, är däremot med sina exotiska växter en lugn oas i staden med många romantiska skrymslen.

I stadskärnan finns ett omfattande shoppingutbud med småbutiker och varuhus, varvade med trivsamma kaféer som det traditionsrika Konditori Lundagård. Restaurangerna är välbesökta både vid lunchtiden och på kvällarna. Efter dagens slut är bästa platsen att träffa en singel i Lunds barerna och nattklubbarna kring Stortorget eller i kvarteren vid Centralstationen.

Singlar i Malmö

Malmö är rikets tredje största stad med närmare 300 000 invånare. Med broförbindelse till Köpenhamn på andra sidan Öresund och Berlin inom räckhåll med nattåg, har man i Malmö sannerligen kontinenten för sina fötter. Det finns goda skäl att stanna i Malmö, även för den som är singel. Malmö kallas med rätta för parkernas stad med den lummiga Kungsparken, fågelrika Pildammsparken och längs havet det härliga Ribersborgsfältet för solbad och rekreation. Till det vackra gröna kallbadhuset kommer man inte bara för att bada. Kaféet är en självklar träffpunkt för stadens singlar.

Malmö har ett omfattande utbud av allehanda fritids- och utelivsaktiviteter. Som singel i Malmö är det därför lätt att komma i kontakt och lära känna nya vänner. Till exempel Folkuniversitetet erbjuder kurser just för singlar och det turbulenta nöjeslivet runt Bergsgatan och Möllevången är en träffpunkt som uppskattas av både par och singlar. I Malmös Konsthall och i Moderna Museet möter konstintresserade likasinnade och upplever internationellt högklassiga utställningar.

Som del av Öresundsregionen har Malmö framtiden för sig. Arkitektoniska landmärken som Turning Torso och Öresundsbron är kännetecken för denna framtidstro. Den nya stadsdelen Västra hamnen med havsnära bostäder och prisbelönt arkitektur står för livskvalitet pur. En nybyggd citytunnel avser att avlasta innerstaden från trafik och skapar ökad säkerhet och renare miljö. På så sätt ökar livskvaliteten för familjer, par och singlar i Malmö.

Prova Parship gratis

Jag är
Jag söker

Allmänna villkor och integritetsmeddelande gäller. Med kostnadsfritt medlemskap erhåller du regelbundet erbjudanden via e-post om betalt medlemskap och ytterligare produkter från PE Digital GmbH (som när som helst kan sägas upp).

xs

PARSHIP–principen

Matchpoäng och PARSHIP-principen? 
mer

xs

PARSHIP-par

Har du hittat någon? Vi glädjer oss till din kärlekshistoria. 
mer

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

Missa inte något – även om du är på språng. 
mer

Error with static Resources (Error: 418)