> Magasin > Singlar i Sverige > Singlar i Östergötland

Singlar i Sverige

Singlar i Östergötlands län

Dejting i Östergötland: Parship är den ledande partnerförmedling i Östergötland • Linköping • Norrköping &bull Motala

Singlar i Östergötland

Det finns flera populära besöksmål för de 427 100 invånarna i Östergötland, vare sig man är barn, förälder, par eller singel. Östergötland bjuder till exempel Ekenäs slott som är praktfullt beläget på en klippa vid sjön Teden. De sagolika omgivningarna skapar en perfekt inramning för ett romantiskt bröllop eller utgör en lämplig plats att ta med din date till för den som fortfarande är singel, Östergötland har även många andra bedårande slott som lämpliga utflyktsmål, som Finspång slott med den utsökt planerade parken runt omkring.

Vill man lära känna Östergötlands historia och bakgrund bättre är det lämpligt att åka på museiturné. Östergötland har ett rikt utbud av intressanta museer. Ett museibesök gör sig bäst i sällskap och för en singel i Östergötland är det ett lysande tillfälle att ta med sig någon som är extra viktig. Till exempel finns flygvapenmuseet i Linköping, där det finns en omfattande samling av modellflyg, därtill flera riktiga flygplan samt en avdelning för experiment.

När man ändå är ute och åker till slott och museum kan man gärna rasta vid någon av nationalparkerna i Östergötland. Singlar har här en fridfull plats att kravlöst umgås med ny bekantskap och för en förälder är det ett lämpligt stopp att låta barnen springa av sig. Ett besök i naturen har oftast mer substans än en singelträff på bion. Vid Kråkeryd, beläget ca 4 km söder om Ödeshög, har man en storslagen utsikt över Vättern och området är känt för sin artrika flora.

 

Singlar i Linköping

 

I Linköping i Östergötland har flera konstnärliga begåvningar sett dagens ljus. Bruno K. Öijer, Carl Johan Vallgren och Louise Hoffsten kommer alla från den 97.400 invånare stora staden. Mitt i Linköping sträcker en av nordens största domkyrkor sin 107 meter höga spira mot skyn. Genom Kinda kanal skapas en förbindelse med sjön Roxen och Göta kanal. Bergs slussar är i sommartiden ett populärt utflyktsmål för såväl familjer, som för par och singlar.

Linköpings stora universitet sörjer för liv och rörelse i staden. De omkring 40 mil cykelvägar som korsar staden och dess omgivningar brukas flitigt. Här kan en singel i Linköping ständigt utforska nya stråk, i bästa fall med en ny förälskelse. För natt- och nöjesliv rekommenderas Ågatan eller området runt Stora Torget. En rad nattklubbar, barer och pubar verkar som träffpunkter för nöjeslystna par och singlar i Linköping.

Före 50- och 60-talens rivningsvåger flyttades gamla hus i Linköping ut ur centrum i syfte att skapa ett friluftsmuseum. I Gamla Linköping varvas museigårdar med bostadshus, hantverksbodar och små butiker. Vallaskogen hör till friluftsområdet och är numera ett naturreservat med syfte att visa bondesamhällets nyttjande av skogar. Betande kor går åter i skogen som kan upplevas i all sin prakt från naturnära vägar och stigar. För en singel i Linköping är det en oas för promenader eller motion, helst av allt i sällskap med en nyvunnen hjärtevän.


Singlar i Norrköping

Norrköpings centrum är präglat av vatten, tack vare Motala ström som flyter tvärs igenom staden. Denna ström och dess utlöpare har varit viktiga för stadens stora industrier. Många av dem anlades av entreprenören och holländaren Louis de Geer på 1600-talet. Han slog sig ned i Norrköping och startade pappersbruk, klädes- och vapenfabriker, samt ett skeppsvarv. Utan dessa initiativ hade säkerligen Norrköping inte haft dagens storlek: nästan 84.000 invånare, vilket gör staden till Sveriges tionde största tätort.

En singel i Norrköping behöver inte gå sysslolös. Till exempel finns den årliga filmfestivalen Flimmer som välkomnar ideellt engagemang och öppnar möjligheter att komma i kontakt med andra singlar i Norrköping. Fokus för denna festival är att lyfta filmer inom den smala biorepertoiren. Andra kvällsnöjen att rekommendera är stadens barer och klubbar, omtyckta träffpunkter för singlar. I Norrköping är pulsen hög nattetid.

Dagtid bjuder kvarteret Knäppingsborgs trånga gränder och små trevliga torg, en unik och intim miljö för shopping och kafébesök. Om man sedan lämnar shopping-, kultur- och nöjesliv bakom sig, är en så alldaglig och oromantisk plats som hamnen faktiskt ett fängslande besöksmål. Den är en av Sveriges största och ger ett imponerande intryck. En singel i Norrköping kan med fördel ta med sin date hit. Från kajen betraktas fraktfartygen som i orubbligt lugn glider fram över vattnet. Det är i sin tur romantiskt.
 

 

Prova Parship gratis

Jag är
Jag söker

Allmänna villkor och integritetsmeddelande gäller. Med kostnadsfritt medlemskap erhåller du regelbundet erbjudanden via e-post om betalt medlemskap och ytterligare produkter från PE Digital GmbH (som när som helst kan sägas upp).

xs

PARSHIP–principen

Matchpoäng och PARSHIP-principen? 
mer

xs

PARSHIP-par

Har du hittat någon? Vi glädjer oss till din kärlekshistoria. 
mer

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

Missa inte något – även om du är på språng. 
mer

Error with static Resources (Error: 418)