> Magasin > Singlar i Sverige > Singlar i Växjö & Kronoberg

Singlar i Sverige

Singlar i Växjö & Kronobergs län

Målsättningen av ett förhållande är för största delen av alla Singles i Växjö att att inte alltid väga alla ord och handlingar på guldvåg.

Singlar i Växjö & Kronobergs län

Det finns flera populära resmål, för barn såväl som för förälder, par eller singel i Kronoberg, vars befolkning uppgår till 182 220 invånare. Ett heter Kronobergs slottsruin och är praktfullt beläget på en liten ö i Helgasjön. De fantasieggande omgivningarna skapar en perfekt inramning för ett romantiskt bröllop, eller utgör en lämplig plats att ta med sin date till för den som fortfarande är singel. Kronoberg har även många andra intagande slott som lämpar sig väl som utflyktsmål, som det filmiska Teleborgs slott med den utsökt anlagda parken.

Vill man lära känna Kronobergs historia och bakgrund bättre är det rekommendabelt att åka på museiturné. Och Kronoberg har ett rikt utbud av intressanta museer. Ett museibesök gör sig bäst i sällskap, och för en singel i Kronoberg är det ett lysande tillfälle att ta med sig någon som man är extra mån om. Till exempel till Utvandrarnas Hus i Växjö där besökarna får kunskap om utvandrarna till Amerika, överfarten till Amerika, bosättningen och förhållanden i det nya hemlandet. Detta genom modeller, fotografier, statistik, konstverk med mera.

När man åker runt till slott och museum kan man gärna rasta vid någon av nationalparkerna i Kronoberg. Singlar har här en fridfull plats att kravlöst umgås med en ny bekantskap. Ett besök i naturen har oftast mer substans än en singelträff på bion. Bland annat finns Prästeboda utanför Ljungby, som uppvisar en varierande flora samt spår av gärdsgårdar och gamla åkrar.

Singlar i Växjö

Växjö i Småland med 59 200 invånare ligger i skärningspunkten där flera riksvägar möts. I Linnéparken vid sjön ligger den praktfulla domkyrkan, vars spiror är synliga från nästan hela Växjö. I södra delen av staden står Teleborgs slott, en sagoliknande byggnad efter medeltidsromantisk förebild. De stora sjöarna i omgivningarna erbjuder rekreation och naturupplevelser med möjligheter till fiske och kanotpaddling för den som är singel.

Växjö har gamla traditioner som handelsplats. Centrum lämpar sig bra för heldagsshopping med generösa öppettider och gott om restauranger och kaféer. Stadens flair upplevs bäst från en uteservering, där chanserna är goda för en singel i Växjö att träffa och lära känna en annan singel. Växjö konserthus bjuder årligen på ett hundratal evenemang i form av teater och musik med en spännvidd från klassiskt till rock. Nattlivet i staden med pubar, diskotek och nattklubbar är omtyckta mötesplatser för alla som lever som singel.

Växjö länsmuseum visar fina utställningar och samlingar som omfattar sex seklers glaskonst. Utvandrarnas Hus rymmer Emigrantmuseet där utvandringen till Amerika 1840 till 1930 finns dokumenterad. Norr om staden ligger Kronobergs slottsruin, under medeltiden säte för biskopar och senare namngivare för länet Kronoberg. Slottet spelade en betydande roll i de forna gränsstriderna mellan svenskar och danskar. I hamnen vid slottet ligger ångaren Thor som sommartid gör ljuvliga utfärder förbi Helgasjöns öar och genom slussen i Åby.

Prova Parship gratis

Jag är
Jag söker

Allmänna villkor och integritetsmeddelande gäller. Med kostnadsfritt medlemskap erhåller du regelbundet erbjudanden via e-post om betalt medlemskap och ytterligare produkter från PE Digital GmbH (som när som helst kan sägas upp).

xs

PARSHIP–principen

Matchpoäng och PARSHIP-principen? 
mer

xs

PARSHIP-par

Har du hittat någon? Vi glädjer oss till din kärlekshistoria. 
mer

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

Missa inte något – även om du är på språng. 
mer

Error with static Resources (Error: 418)