> Magasin > Singelliv > Singel-igen!

Singelliv

Singel-igen!

När en relation tar slut är det lätt att låsa sig, svårt att skifta fokus från parsamhet till ensamhet. Försök ha tillit till livet och öva på förlåtelse. Försök omfamna det som är, så kommer du lättare vidare. Omfamna sanningen och lär dig växa i din situation som singel.

singelliv Singel igen!

Parship välkommnar med glädje Lena Wettergran och hennes gästinlägg nu med fokus på Singel livet. Att få höra råd av en neutral person med mångåriga kunskap inom relationer och självutvecklande tror vi på Parship gör det lättare för människor att reflektera och fundera över livet, både som singel och som del i en parrelation. Det är respekten för den egna personen som skapar grunden i ett förhållande.

Att bli singel kan vara en gåva.

Att vara singel är en underbar tid att försöka hitta hem i sig själv och till den plats inom dig som inte har med personligheten att göra, en chans att ge sig tid åt att vila djupare i sig själv. Att ha fokus på sin själ och lyssna på sitt eget hjärta. Vilken gåva...

Försök att hitta friden, förlåta och få tillit till livet igen.

Att finna friden inom sig, en oerhört stor gåva att ge till sig själv i livet. Att inte fightas för att hålla kvar något som inte stämmer längre. Att våga släppa taget ... att säga Ja! till det som är sant. Att lära sig leva och ha tillit till livet... att börja förstå att all förändring leder till något bättre.

En vis man sa en gång ” Livet kan bara levas framåt men förstås bakåt”.

Om vi börjar förstår att vi skall leva framåt så kan känsla av tillit växa och en samklang med livet själv infinna sig. Att leva framåt betyder att expandera, våga leva i nuet och se vad som vill komma till en. Inte att ha fokus på det som har varit.. Det är över. Om din ex partner kommer att komma tillbaka till dig så är även det på ett nytt sätt.

De flesta av oss känner smärta när vi är ensamma.

Vi har fokus och tankarna hos någon annan...Den andre skall komma göra oss lyckliga. Denna smärta kan upplevas som ett tomt hål inom en. Det kan också vara minnen av att vara lämnad eller inte duga från barndom eller uppväxt som kommer till ytan.

Smärtan försvinner och du växer som individ...

Om vi då tar och vänder vår uppmärksamhet inåt och börjar se på vilka tanka och känslor som vi har och börjar sortera upp bland dom, kan vi lära känna oss själva bättre, vi får fokus i oss själva och då börjar hålet fyllas igen av din egen närvaro. Smärtan försvinner och du växer som individ.

Gå ifrån ensamheten och fokusera på det som sker inom dig.

Du börjar förstå, kan börja se dig själv och lär känna dig och dina behov... Vi har då gått från att ha fokus ut på någon annan till att omfamna det som sker inom dig. Du har då gått från känslan av ensamhet och separation till att kunna vara allena. Vi är alla enade... Det är bara mer eller mindre space mellan oss. Vi är och kan vara i vår egen samvaro, har fokus inom oss och inte ut på vår partner.

Skriv det som är svårt att säga, till dig själv.

En övning att göra när det kan vara svårt att släppa taget och att ha fokus på sig själv är att skriva.

  • Jag förlåter dig.....
  • Jag älskar dig.......
  • Jag välsignar dig...Tack!


Jag förlåter betyder att jag känner en massa och vill en massa men jag har en villighet att släppa taget om det. Jag älskar dig tar oss till känsla av tacksamhet i våra hjärtan..för det som varit. Att personen funnits i ditt liv och berört dig. Jag välsignar dig betyder att jag inte vet vad som är rätt eller fel för någon annan. Knappt mig själv...Att kunna lita till stillheten bortom oss själva. Öva på att omfamna det som är, så kommer du lättare vidare. Lycka till!

 

Lena Wettergran är Terapeut, kursledare samt livscoach med 30 års erfarenhet av bla parterapi. Besök Lenas hemsida på www.premleena.se.

Lena Wettergran Lena Wettergran
Parship GmbH

Prova Parship gratis

Jag är
Jag söker

Allmänna villkor och integritetsmeddelande gäller. Med kostnadsfritt medlemskap erhåller du regelbundet erbjudanden via e-post om betalt medlemskap och ytterligare produkter från PE Digital GmbH (som när som helst kan sägas upp).

xs

PARSHIP–principen

Matchpoäng och PARSHIP-principen? 
mer

xs

PARSHIP-par

Har du hittat någon? Vi glädjer oss till din kärlekshistoria. 
mer

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

Missa inte något – även om du är på språng. 
mer

Error with static Resources (Error: 418)