> Magasin > Singelliv > Rökande het singel? Fimpa och hitta kärleken!

Singelliv

Rökande het singel? Fimpa och hitta kärleken!

Rökning är ett hett ämne inte bara vad gäller förbud och hälsorisker men också när svenska singlar letar efter den rätta. Hör man till dem som gärna tänder en cigarett så är oddsen faktiskt sämre att man hittar en partner.

Fimpa och hitta kärleken! Rökande het singel?

Håller du fel sak i handen? Vänd oddsen och hitta din partner!

Rökning är ett hett ämne när svenska singlar letar efter den rätta. Hör man till dem som gärna tänder en cigarett så är oddsen faktiskt sämre att man hittar en partner. Då gäller det att fimpa - eller ta en tur över Öresundsbron.

Mer än två tredjedelar, 68%, av de svenska singlarna röker inte. För 54% är det också avgörande att deras partner inte heller gör det. 26% tycker nämligen att rökning är avskyvärt och har ingen lust att kyssa ett askfat. Några fler, 28%, ser till hälsoaspekten och vill helt enkelt leva tillsammans med någon som tar ansvar för sin hälsa.

Är det då helt kört för de 15% som röker dagligen eller de 17% som röker ibland? Nej, som tur var inte. 11% av singlarna anser att älska någon även innebär att tolerera varandras ovanor. Är man dessutom beredd att ta på sig jackan för en rökpaus på balkongen så tycker 29 % att det är helt OK. 1 %, som själva röker, tycker att en annan rökare är den perfekta matchen eftersom en delad ovana aldrig blir ett problem.

Ett annat sätt för att förbättra oddsen är att leta efter kärleken på röd-vit mark. Bilden av Danmark som mer rökliberalt stämmer även vad gäller singlar. Där röker nämligen 32% av singlarna dagligen och 15% ibland. 6% anser att en rökande partner är en riktig fullträff och 19 % att kärlek även innebär att man måste stå ut med cigarettrök.

Dock är det ungefär lika många danska som svenska singlar, 29%, som inte tycker att det är lockande att kyssa ett askfat. Hälsoanhängarna däremot har inte lika många danska kompisar, endast 11% anger det som orsak till varför de inte vill ha en rökande partner.

Resultaten framkom när PARSHIP.se genomförde en undersökning bland svenska och danska singlar. Den ena delen handlade om singlarnas egna rökvanor och den andra om hur de ser på en partner som röker. Eftersom just rökning tycks vara en avgörande faktor för om vi låter kärleken spira eller inte har PARSHIP.se valt att redan vid registreringen låta sina medlemmar berätta om de är rökare eller inte. Så oavsett vilken grupp du tillhör så kan du också hitta den rätta, registrera dig här så kan du på en gång se vilka som passar dig bäst!

Samtidigt är det viktigt också att vara uppmärksam på att om du träffar en person som känns helt rätt men ni hamnar i en "bekväm relation" som kanske inte riktigt har ett mål, då är det viktigt att du själv är medveten om dina behov. Du bör öppet diskutera dessa med din partner som kommer att respektera dig för det. Men om han/hon fortfarande inte har presenterat dig för varken vänner eller familj efter ett halvår, har han redan tillkännagett vilka intentioner han/hon har för er fortsatta förhållandet.

Prova Parship gratis

Jag är
Jag söker

Allmänna villkor och integritetsmeddelande gäller. Med kostnadsfritt medlemskap erhåller du regelbundet erbjudanden via e-post om betalt medlemskap och ytterligare produkter från PE Digital GmbH (som när som helst kan sägas upp).

xs

PARSHIP–principen

Matchpoäng och PARSHIP-principen? 
mer

xs

PARSHIP-par

Har du hittat någon? Vi glädjer oss till din kärlekshistoria. 
mer

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

Missa inte något – även om du är på språng. 
mer

Error with static Resources (Error: 418)