> Magasin > Singelliv > Ensamhet orsakar mer stress än skulder!

Singelliv

Ensamhet orsakar mer stress än skulder!

Ensamhet är den största orsaken till stress för singlar, fler människor oroar sig för sin solo status än för kreditkorts skulder och den globala finanskrisen.

ensamhet

I en undersökning hos systersajten PARSHIP.co.uk där 500 personer deltog har hälften (51%) av Storbritanniens 13 miljoner singlar sagt att deras främsta källa till stress var ensamhet och utsikten att aldrig träffa någon att dela sitt liv med. I själva verket ligger alltså människor sömlösa i genomsnitt 28 nätter per år, pga. oro över sin ensamhet!

Som jämförelse upplever endast en femtedel (18%) av dessa singlar oro och stress över ekonomiska problem, inklusive kreditkort skulder och samma andel känner stress relaterat till sin höga arbetsbelastning. Endast 7% nämnde familjeproblem och 3% sjukdom.

Dr Victoria Lukats, psykiatriker och PARSHIP.co.uk´s relations och dating expert, kommenterade statistiken på följande sätt:

"Folk är mer benägna att associera stress med skulder och arbetsbelastning. Men siffrorna talar för sig själva. Medan många människor ser det som ett positivt val att vara singel så visar statistiken att majoriteten - 60% av Storbritanniens singlar - skulle föredra att vara i ett förhållande och söker efter den där speciella personen att dela sin vardag med. Vetenskapliga studier har visat att gifta män lever längre än singlar. Detta kan delvis bero på lägre stressnivåer och den komfort som ett långsiktigt förhållande kan medföra.

Dessutom har de som har sex minst 2 ggr i veckan, högre livslängd. Ytterligare en fördel som talat för vara i ett förhållande. Den globala uppvärmningen kom inte ens med på listan ibland stress orsaker hos de 500 tillfrågade personerna.

Prova Parship gratis

Jag är
Jag söker

Allmänna villkor och integritetsmeddelande gäller. Med kostnadsfritt medlemskap erhåller du regelbundet erbjudanden via e-post om betalt medlemskap och ytterligare produkter från PE Digital GmbH (som när som helst kan sägas upp).

xs

PARSHIP–principen

Matchpoäng och PARSHIP-principen? 
mer

xs

PARSHIP-par

Har du hittat någon? Vi glädjer oss till din kärlekshistoria. 
mer

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

Missa inte något – även om du är på språng. 
mer

Error with static Resources (Error: 418)