> Magasin > Dejtingtips > Blinddate bra eller dålig idé?

Dejtingtips

Första dejten en blinddate, bra eller dålig idé?

Att dejta på internet är inte detsamma för alla människor. En del vill lära känna den andra personen genom meddelanden och telefonsamtal. Andra tycker att det är lika bra att träffas på en gång för att se om det finns kemi och utsikter för framtiden. Vad gör man då om man får kontakt med någon som inte riktigt har samma inställning till dejtande som en själv? Då mailar man oss på PARSHIP precis som Maureen gjort.

Blinddate

En blinddate, en bra eller dålig idé?

Maureen (37) fick en inbjudan till en blind date utan att ens veta tillräckligt mycket om den andra personen för att känna igen honom. Hon tyckte inte riktigt att idén var lika lockande som mannen som frågade och undrade vad vi tycker. - "Hej PARSHIP! Jag skickade en kontaktförfrågan till en man och han svarade genom att direkt föreslå en dejt: “På fredag framför rådhuset. Hur vi ska känna igen varandra? Det får bli en överraskning!”. Det var allt han skrev och jag vet inte ens vad han heter i förnamn. Jag förstår inte riktigt poängen med att vilja ses om man inte vill avslöja det minsta om sig själv innan. Sedan tycker jag inte heller att det känns så lockande eftersom han kan kolla in hur jag ser ut och då ha möjlighet att försvinna iväg utan jag märker det. Andra kanske tycker att det är en rolig idé men jag funderar på att avsluta kontakten reda nu. Vad tycker ni?

- Hej Maureen! Man ska nog inte väva in för mycket baktankar i förslaget, han kanske just tycker att det är roligt och det är en del av han personlighet. Vi gjorde en undersökning och frågade just vad man tycker om att få ett förslag om en date direkt när man fått kontakt. 34,7 procent av männen tycker att det är en jättebra idé vilket jämförelsevis endast 17 procent av kvinnorna håller med om. 21,5 procent av männen och 14 procent av kvinnorna skulle endast gå på daten om man visste tillräckligt mycket för att känna igen den andra personen. 18.7 procent av männen och 31.7% av kvinnorna skulle gå på detjen om de kände sig ovanligt äventyrliga jämfört med sitt ”normala jag”. 25 procent av männen och 37 procent av kvinnorna tycker inte alls att det är ett intressant förslag. För hälften av de männen och två tredjedelar av kvinnorna är fler mail och telefonsamtal en förutsättning för att den första daten ska bli av.

Man måste våga för att vinna

En av tre män skulle alltså inte tveka om att gå på en blind date om de själva blev tillfrågade vilket även kan förklara varför mannen i ditt fall Maureen tycker att det är en bra idé. Han kanske gillar konceptet blind dates eller så vill han på en gång se om det finns förutsättning för mer. Många män (givetvis med undantag) är inte så mycket för att lära känna varandra genom mail. De tycker helt enkelt att det är bättre att träffas direkt för att känna hur det känns. Samtidigt är det endast en av sex kvinnor som oreserverat tycker att en blind date är en toppenidé. Givetvis ställer den här skillnaden till problem så vad gör man i en situation som din? Om du på en gång utgår från att han har baktankar eller att dejten blir en katastrof så berövar du dig själv på en möjlighet. Tänk på att det alltid finns en risk för att dejten inte fungerar oavsett hur den har kommit till och hur mycket du vet om den andra personen. Tänk istället på det här sättet: han har kommit med ett förslag och du kan påverka hur fortsättningen blir. Du kan alltid tacka nej längre fram om du ändrar åsikt.

Ta saken i egna händer

Skicka ett meddelande och berätta att det låter roligt men att du gärna skulle vilja veta lite mer om honom och fråga hur ni ska känna igen varandra på rådhustrappan. Försök komma fram till en kompromiss som funkar för båda. Efter några mail kanske du också känner att dejten är en bra idé. En viktig sak att komma ihåg är också att du inte är en passiv deltagare som väntar på ett ”ja” eller ”nej”. Personen som du träffar löper ju exakt samma risk som du. Det kan ju vara du som inte tycker att han är så intressant. Kanske är det även en lärorik upplevelse för dig själv att träffa någon helt förutsättningslöst och se hur det känns.

Prova Parship gratis

Jag är
Jag söker

Allmänna villkor och integritetsmeddelande gäller. Med kostnadsfritt medlemskap erhåller du regelbundet erbjudanden via e-post om betalt medlemskap och ytterligare produkter från PE Digital GmbH (som när som helst kan sägas upp).

xs

PARSHIP–principen

Matchpoäng och PARSHIP-principen? 
mer

xs

PARSHIP-par

Har du hittat någon? Vi glädjer oss till din kärlekshistoria. 
mer

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

Missa inte något – även om du är på språng. 
mer

Error with static Resources (Error: 418)