> Magasin > Dejtingtips > Var inte rädd att ta första steget i online dejting!

Dejtingtips

Var inte rädd att ta första steget i online dejting!

Kvinna, var inte rädd att ta första steget i online dejting! Ta kontakt, och gör det nu! Livet är verkligen för kort för att sitta där framför skärmen och stirra på ens profil utan att agera.

online dejting

Inte för att gå in för mycket på konceptet dubbelmoral när det kommer till dejting, men det är ju ändå känt att många kvinnor fortfarande tvekar att ta det första steget när det gäller att dejta, troligen av rädsla för att på något sätt stämplas som ”lösa på tråden”, få avslag eller säkerligen också för att ingen någonsin har lärt oss hur man egentligen gör. Artiklar har diskuterat detta fenomen och vad som händer när kvinnor håller sig från att kontakta de män de är intresserade av. Teorierna har alltid samma slutsats – agerar man inte, blir det inget.

När PARSHIP ger råd till medlemmar om online dejting får vi respons från en hel del kvinnor som berättar att de tvekar att ta kontakt på nätet eftersom de känner sig mera bekväma med att en man initierar kontakt. Tyvärr är realiteten den inom online dejting att tvekar du att ta kontakt, då har du mycket sämre möjligheter att faktiskt träffa massor av intressanta människor som kan inspirera dig. Låt dig inte gå miste om chansen att träffa dem!

Men låt oss först försöka förstå varför inte kvinnor är de som initierar kontakten. Egentligen är det så att i verkliga livet, kan kvinnor visst vara de som först tar kontakt, men de är kanske mera benägna att göra det på ett subtilt sätt, snarare än att gå rakt upp till killen och börja gaffla. Kvinnor signalerar med kroppsspråk, en blick, eller vid att placera sig på en strategisk plats så att killen ser dem. De subtila handlingar kan möjligen väcka en omedveten känsla och göra att han handlar på signalerna som skickas. Eller inte. Det finns ju en risk att han inte ser någonting alls eftersom han förväntar sig rak kommunikation.

Online dejting webbplatser tenderar att ge dig handlingsalternativ som "blinkningar" och "pussar" på siterna för att simulera dessa icke-verbala och subtila signaler, men när man tänker efter är det kanske inte det bästa att uppmuntra. Istället bör kvinnor lära sig hur man kan känna sig bekräftad av att ta det första steget, att rak kommunikation mottags med respekt från det andra könet och att kvinnor definitivt ska känna sig trygga i att vara handlingskraftiga.

Till kvinnor som kontaktar PARSHIP med frågor om hur, när eller huruvida de överhuvudtaget ska ta kontakt när de online dejtar säger vi - ta kontakt, och gör det nu! Livet är verkligen för kort för att sitta där framför skärmen och stirra på hans profil utan att agera. Samtidigt som vi kan konstatera att kvinnor faktiskt i allt högre grad gör just detta, är det fortfarande alldeles för många som tvekar och inte tar initiativet. Gör det du, det kommer att göra stor skillnad för dig!

Prova Parship gratis

Jag är
Jag söker

Allmänna villkor och integritetsmeddelande gäller. Med kostnadsfritt medlemskap erhåller du regelbundet erbjudanden via e-post om betalt medlemskap och ytterligare produkter från PE Digital GmbH (som när som helst kan sägas upp).

xs

PARSHIP–principen

Matchpoäng och PARSHIP-principen? 
mer

xs

PARSHIP-par

Har du hittat någon? Vi glädjer oss till din kärlekshistoria. 
mer

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

Missa inte något – även om du är på språng. 
mer

Error with static Resources (Error: 418)