> Magasin > Att leta efter en partner > Tips för den andra daten

Att leta efter en partner

Den andra daten

Vad ska man egentligen göra efter en lyckad första date när man hoppas på en fortsättning? Höra av sig direkt efteråt eller vänta till nästa dag? Skicka ett sms eller röda rosor? Föreslå en nästa date på italienaren runt hörnet eller boka en weekendresa? Eller väntar man bara in den andra personen? När en lyckad första date har passerats vilket är nästa steg? Våra tips hjälper dig att hitta rätt väg i datingdjungeln.

Den andra daten Efter den första daten

Efter den första daten

Vad ska man egentligen göra? Höra av sig direkt efteråt eller vänta till nästa dag? Skicka ett sms eller röda rosor? Föreslå en nästa date på italienaren runt hörnet eller boka en weekendresa? Eller väntar man bara in den andra personen? När en lyckad första date har passerats vilket är nästa steg? Våra tips hjälper dig att hitta rätt väg i datingdjungeln. Kanske innebar första daten att ni tog en kaffe eller promenad och du tänkte för dig själv att det kändes riktigt lovande. Så vad gör du nu? Är det bättre att ringa och visa sitt intresse eller ska du vänta? Och vad ska du föreslå att ni gör när ni möts igen?

”You can’t hurry love”

Supremes hade nog rätt när de sjöng “You can’t hurry love” för PARSHIPs psykolog Sabine Very von Limont bästa tips är just att man ska låta saker ta sin tid. “Tänk efter vad du vill och ge dig själv möjlighet att reflektera över den första daten innan du tar ytterligare ett steg”. Om den första daten är väldigt trevlig kan eurforin grusa ditt omdöme. På samma sätt ska du också fundera på om det är så att du tenderar till att leta efter de negativa sakerna istället för att fokusera på de som är bra. Visst ska man njuta av ögonblicket och en lyckad första date men samtidigt är det ju bra att veta vad du vill när du tar nästa steg. Vid sådana här tillfällen är det alltid perfekt att prata med en nära vän. Kanske kan hon eller han hjälpa dig att se mönster i ditt beteende och reda ut vad du egentligen känner.

Atta ringa eller inte - det är frågan

En klassisk fråga som de flesta nog tror sig ska ha svaret på när man lämnar tonåren men inte det inte. Det är dagen efter den första daten och du sitter på kontoret men kan inte koncentrera dig jobbet. Du funderar istället på om du ska ringa eller vänta på att telefonen ringer och så fortsätter hela dagen. Hur besatt och obeslutsam man än känner sig I den här situationen så är det helt normalt men samtidigt väldigt verkningslöst. . Faktum är att svaret är väldigt enkelt; vill du höra av dig ska du höra av dig. Det du kan fundera på är hur du hör av dig och vad du vill saga. Att spela spel är något vi verkligen rekommenderar att du undviker. Visst kan det innebära att du för någon framstår som mer “intressant” men samtidigt vill du ju träffa en person som tycker att du är intressant för den du är och inte för det faktum att du inte hör av dig?

Och vad gör jag om den andra personen inte hör av sig?

Av olika anledningar kanske du föredrar och väntar på att din den andra personen ska höra av sig. En dag passerar, telefonen har inte ringt och det finns inte heller ett nytt meddelende på PARSHIP. Inte ens när du kollar nästa dag. Nu börjar du bli lite orolig och funderar på om det bara var du som tyckte att första daten var en fullträff? Tystnad behöver faktiskt inte vara en orsak till att få panik. Givetvis kan en anledning vara att den andra personen inte är intresserad men det finns också andra förklaringar menar Sabine Wery von Limont. Till exempel kan insikten om och känslan av att man träffat någon som kan vara ”det” göra en nervös eftersom livet påverkas väldigt. Man behöver helt enkelt lite tid för sig själv och samla tankarna även om de bara är positiva. Vad gör man då om man sitter och väntar? Det absolut bästa är att samla mod, om det behövs, och själv höra av sig. Berätta som det är; att du gärna träffas igen och se vilken reaktion du får.

Du är klar och tydlig mot den andra personen och väldigt viktigt: ärlig mot dig själv.

En stor bukett röda rosor eller ett sms?

Att föreslå en andra date genom att skicka röda rosor kan vara en succé men också tyvärr ha direkt motsatt effekt. Även om det är långt ifrån din intention kan det skrämma den andra personen och det vill du ju inte. Ett mail eller sms kan också vara personligt men inte lika påträngande och har fördelen att den andra personen enkelt kan svara. Om du har svårt att komma på vad ni ska göra är ett passande ämne i ditt meddelande att komma med några förslag eller fråga. Det är faktiskt också ett bra sätt för att känna av om ni är på samma våglängd.

Behåll balansen

Tänk på den andra daten som ett kompliment till den första. Om ert första möte var väldigt intensivt är det smart att göra någonting lättsammare på den andra. Och tvärtom, om ni förra gången hade jätteroligt men inte blev så djupa är det bra att söka upp en trevlig hörna för prata och att lära känna varandra närmre. ”Både att ha roligt tillsammans och kunna vara seriösa och känna en djupare gemenskap är avgörande delar i ett harmoniskt förhållande” förklarar Sabine. Några saker ska man undvika på den andra daten: att träffa hela din familj och barn är för tidigt och samma sak gäller en kväll ute med kompisarna. Visst kan det vara trevligt men det är inte det bästa sättet för att lära känna en person.

En date leder till en annan

Att dejta är en process som växer fram och inte går att förutspå. Det som känns fantastiskt kan vid andra mötet bli ett platt fall liksom att en annan person kan växa för var gång ni träffas. Om ni är det perfekta paret är inget du kommer att veta bara för att ni träffas igen på en andra date. Däremot kommer ni att lära känna varandra bättre, se hur bekväma ni är i varandras sällskap och se om ni vill träffas igen. För det är ju det dejande handlar om; antingen slutar man träffas eller fortsätter för att relationen både utvecklas och växer fram till något större.

Prova Parship gratis

Jag är
Jag söker

Allmänna villkor och integritetsmeddelande gäller. Med kostnadsfritt medlemskap erhåller du regelbundet erbjudanden via e-post om betalt medlemskap och ytterligare produkter från PE Digital GmbH (som när som helst kan sägas upp).

xs

PARSHIP–principen

Matchpoäng och PARSHIP-principen? 
mer

xs

PARSHIP-par

Har du hittat någon? Vi glädjer oss till din kärlekshistoria. 
mer

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

Missa inte något – även om du är på språng. 
mer

Error with static Resources (Error: 418)